Klasifikacijske tehnike strojnog učenja : završni rad - Borotić, Jelena (J. Borotić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U završnom radu obrađen je pojam velikih podatkovnih skupova, te klasifikacijske tehnike strojnog učenja. Fokus završnog rada je na dvije najčešće korištene klasifikacijske tehnike, k-najbližih susjeda i stabla odlučivanja. Opisani su algoritmi obje klasifikacijske tehnike, njihovi ulazi i razlika između te dvije tehnike, a potom se diskutira kako korištenje iste klasifikacijske tehnike može dati različite rezultate. Opisana su svojstva varijabli i njihov utjecaj na mogućnost primjene pojedine klasifikacijske tehnike. Postupak izrade prediktivnih modela u jeziku R detaljno je opisan za obje klasifikacijske tehnike, kao i problemi do kojih dolazi tijekom izrade. Naposlijetku su međusobno uspoređeni su rezultati dobiveni s obje klasifikacijske tehnike.