Sustav za razmjenu knjiga skripata, opreme i drugih studentskih potrepština : završni rad - Šarčević, Ana (A. Šarčević, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Implementiran je i dizajniran sustav za razmjenu knjiga, skripata, opreme i drugih studentskih potrepština. Sustav omogućuje pregled ponuđenih predmeta, njihovu kupovinu i najam te postavljanje vlastitih oglasa, a administratoru dodatno omogućuje i uvid u promet sustava. Sustav je realiziran kao web aplikacija koja je spojena s relacijskom bazom podataka u kojoj su spremljeni svi podatci koje sustav koristi. Za izradu baze podataka korišten je Microsoft SQL Server, a aplikacija je implementirana koristeći tehnologiju ASP.NET. Budući da arhitektura ovog sustava koristi objektno orijentirani pristup, korišten je MVC (Model – View - Controler) oblikovni obrazac koji odvaja prezentacijski, logički i podatkovni dio aplikacije.