Višekanalni uređaj za nadzor kvalitete električne energije : diplomski rad - Turčić, Alen (A. Turčić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Diplomski rad opisuje razvoj uređaja koji provodi frekvencijsku analizu nad strujnim i naponskim signalom te proračunava kvalitetu električne energije iz podataka frekvencijske analize. Uređaj je napravljen prema normama IEC 61000 4-30 i IEC 61000 4-7. On se sastoji od komercijalnog PLC-a uređaja, oversampling kartice i strujnih transformatora. PLC uređaj je programiran u TwinCAT 3 programskom okruženju. Rezultati razvijenog uređaja su provjereni sa uređajima Fluke 435 i PQube.