Senzor otiska prsta : završni rad - Franjić, Ivan (I. Franjić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predstavljen je sustav za prikupljanje slika otisaka prstiju zasnovan na FingerTIP™ senzoru. Objašnjeni su dijelovi sustava potrebni za potpunu funkcionalnost sustava. Uz to, opisan je i konkretan primjer implementacije sustava. Dano je i općenito pojašnjenje biometrike, potrebno za bolje razumijevanje područja gdje ovakav sustav nalazi primjenu. Opisan je način rada navedenog senzora. Opisana je mogućnost izrade sustava s navedenim senzorom. Prikazana su i objašnjena mjerenja upravljačkih i podatkovnih signala i prikazani rezultati mjerenja. Prikazane su tipične slike otisaka prstiju kao i slike otisaka prstiju koje sadrže neke tipične greške.