Duboke neuronske arhitekture za lokalizaciju objekata : završni rad - Folnović, Matija (M. Folnović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Konvolucijske neuronske mreže postižu vrhunske rezultate na području klasifikacije slika. Međutim, te uspjehe nije jednostavno preslikati na područje lokalizacije objekata u slikama. U ovom radu razmatramo algoritme za lokalizaciju objekata u slikama koristeći konvolucijske neuronske mreže. Osim toga, razmatramo translacijski autoenkoder kao rješenje problema koji konvolucijska neuronska mreža ima s translacijom. U konačnici, razmatramo algoritam za lokalizaciju koristeći translacijski autoenkoder. Prikazani su i komentirani dobiveni rezultati klasifikacije slika u skupu MNIST, kao i lokalizacije slika iz istog skupa.