Evaluacija značajki radiodifuzijskih sustava za mobilni prijam : diplomski rad - Kotaranin, Dino (D. Kotaranin, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu analizirani su sustavi za zemaljsku radiodifuziju digitalnog videosignala prve i druge generacije (DVB-T i DVB-T2) te su odabrani skupovi parametara tih sustava pogodni za mobilni prijem. Analizirane su prednosti i nedostaci pojedinih sustava te njihovih parametara s obzirom na kapacitet prijenosa, složenost procesiranja i osjetljivost na pogreške u prijenosu. Također, ispitan je i utjecaj tih parametara na kvalitetu prijema uz različite uvjete u mobilnom kanalu.