Laboratorijski sustav za prikaz rada senzora prisutnosti : završni rad - Babogredac, Marina (M. Babogredac, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Razvijeni sustav se sastoji od optičkih, induktivnih, kapacitivnih i magnetskih senzora prisutnosti, razvojne okoline PSoC UNI-DS6, mikrokontrolera CY8C27643 – 24PVXI te programskih alata: PSoC Designer i MATLAB. Optički senzori GP2D05 i WT18 – 3P43, induktivni, kapacitivni i magnetski senzor korišteni u sustavu služe za detekciju objekta te daju 1-bitni izlazni podatak. Samo optički senzor GP2D02 služi za mjerenje udaljenosti i daje 8-bitni izlazni podatak o izmjerenoj vrijednosti. Senzori su priključeni na razvojnu okolinu, dok mikrokontroler prima podatke sa senzora. Podaci se šalju na računalo serijskom komunikacijom ostvarenom putem USB UART modula. Podaci su prikazani u stvarnom vremenu u grafičkom sučelju programskog alata MATLAB. Ovakav laboratorijski sustav je namijenjen studentima kako bi se bolje upoznali sa karakteristikama različitih senzora prisutnosti.