Ostvarenje metajezika za evolucijske algoritme u okruženju za evolucijsko računanje : završni rad - Križan, Luka (L. Križan, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predstavljeno je proširenje postojećeg metajezika za opis evolucijskih algoritama (ECDL). Proširenje se sastoji od međujezika za opis evolucijskih algoritama (EIL) te pripadajuće programske potpore kojom je ostvarena integracija navedenog metajezika i ECF-a (razvojnog okruženja za evolucijsko računanje). Navedena programska potpora sastoji se od programskog prevoditelja kojim se ECDL prevodi u EIL te interpretera kojim se omogućuje izvođenje programa napisanog u EIL-u unutar ECF-a. Također, korištenjem međujezika, omogućuje se i lakša buduća integracija sa mogućim drugim razvojnim okolinama. EIL je tek prva nadogradnja ECDL-a te se budućim nadogradnjama mogućnosti ECDL-a mogu dodatno proširiti.