Simulator paralelnog računala sa zajedničkom memorijom : diplomski rad - Ivica, Stjepan Antivo (S. Ivica, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Parallel Machine Simulator (PMS) je interpreter namijenjen izvrsavanju programa namijenjenih na Parallel Random Access Machine (PRAM) računalima. PMS je alat koji se moze koristiti na Random Access Machine (RAM) računalima za potrebe testiranja i simulacije. Stvoreni jezik interpretera ima sintaksu sličnu Pythonu. PMS podržava 5 različitih pred interpreter naredbi kojima je moguće manipulirati sa PMS. Te naredbe su Comment, Load, PRAM, Reset and Verbose. U RAM memorijskom modelu PMS može interpretirati sve Python naredbe. U bilokojem od PRAM memorijskih modela (CRCW, CREW, ERCW i EREW) sedam naredbi je na raspolaganju. Te naredbe su Assignment, For, If, Parallel, Pass, Print and While. Postoje dodatne funkcije scan i reduce koje su na raspolaganju, a njihovo ponašanje je definirano kao i kod PRAM računala.