Rekonstrukcija filogenetskog stabla koristeći metodu udruživanja susjeda : završni rad - Megla, Lucija (L. Megla, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Za područje filogenije rekonstrukcija filogenetskih stabala je izuzetno bitna. Pomoću njih se određuju biološke veze između taksonomskih jedinica. Za rekonstrukciju filogenetskih stabala pomoću računala su razvijene mnoge metode i algoritmi. U ovom je radu opisana metoda udruživanja susjeda kao jedna od metoda rekonstrukcije filogenetskih stabala temeljenih na međusobnoj udaljenosti taksona te je ostvarena njezina programska implementacija. Usporedbom implementiranog programa s postojećim alatom ustanovljen je ispravan rad implementiranog alata. Topologije stabala dobivene implementiranim alatom odgovaraju evolucijskim odnosima u stvarnosti.