Aplikacija za brzo dogovaranje sastanaka pametnim telefonima s operacijskim sustavom Android : završni rad - Popić, Filip (F. Popić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu izrađena je aplikacija za brzo dogovaranje sastanaka pametnim telefonima s operacijskim sustavom Android. Za komunikaciju i predlaganje sastanaka koristi se vanjska komponenta za razmjenu poruka i informacija o prisutnosti protokolom XMPP. Pri dogovaranju sastanaka, na osnovu informacija o prisutnosti, filtriraju se potencijalni sudionici. Na osnovu lokacijske informacije omogućeno je automatsko mijenjanje informacija o prisutnosti korisnika. Za izradu aplikacije proučeni su operacijski Android te glavne značajke protokola XMPP.