Ocjena potencijala za energetske uštede u javnim zgradama : završni rad - Vlahović, Mario (M. Vlahović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu su obrađeni zakoni i propisi koji reguliraju energetsku učinkovitost i mjere povećanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu. Kao nova članica Europske unije Hrvatska ima obavezu usklađivanja sa direktivama Europske unije. Navedene su direktive koje su vezane za energetsku učinkovitost i naveden posao koji je do sada napravljen i koji tek treba napraviti kako bi se postigla usklađenost s pravnom stečevinom Europske unije.