Sklopovska izvedba robusne estimacija očekivanja i varijance : završni rad - Laznibat, Ivan (I. Laznibat, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je usporedba ponašajnog (eng. behavioral) modela robusne estimacije očekivanja i varijance s programskim kodom u C-u i Matlabu. Robusna estimacija očekivanje jednaka je medijanu, dok se estimacija varijance odreĎuje na dva načina: pomoću interkvartilnog raspona (IQR) i pomoću apsolutne devijacije medijana (MAD), te se rezultati usrednjuju kako bi estimacija bila što kvalitetnija. Četiri potrebna uzorka se pronalaze korištenjem algoritama za pronalazak k-tog najmanjeg elementa.