Nadogradnja komunikacijskog modula na mobilnu senzorsku platformu Moway : završni rad - Zovkić, Mario (M. Zovkić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad analizira mogućnosti nadogradnje dodatnih modula na mobilnu platformu Moway. Opisan je I2C komunikacijski protokol na kojem se zasniva komunikacija između mikrokontrolera sa senzorima i modulom za proširenje. Na temelju rezultata analize projektiran je komunikacijski modul, zasnovan na Xbee bežičnom serijskom protokolu te je opisana izrada tiskane pločice putem Altium Designera. Nadalje, opisana je izrada programa za mikrokontroler odabran za upravljanje projektiranom tiskanom pločicom. U konačnici, programira se Xbee kako bi se omogućila razmjena podataka između mobilne platforme i osobnog računala, te između mobilnih platformi prilikom gibanja u grupi, što je također opisano u radu.