Generiranje konsenzusnog slijeda iz grafova djelomično uređenih višestrukih poravnanja : završni rad - Baćac, Adriano (A. Baćac, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Za razliku od uobičajenih metoda dobivanja konsenzusa (koja mogu prikazati akcije supstitucije i dodavanja/brisanja), koristeći usmjerene grafove moguće je prikazati složenije promjene u evoluciji slijeda, kao što su translacija domene, duplikacija i rekombinacija. Implementacija ovog rada nudi mogućnost stvaranja više konsenzusnih sljedova iz grafova djelomično uređenih višestrukih poravnanja koristeći format zapisa programskog alata POA. Stvoreni konsenzusi nisu ograničeni na lokalne promjene zbog veće mogućnosti prikaza informacija pomoću usmjerenih grafova.