Povezivanje analogno-digitalnog pretvornika putem sučelja I2C s mikroprocesorskim sustavom sintetiziranim na FPGA sklopu : završni rad - Kovačević, Josip (J. Kovačević, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je postupak rješavanja problema komunikacije FPGA sklopa i analogno-digitalnog pretvornika. Počevši od opisa korištenih tehnologija I2C, FPGA i Arduino IDE, preko fizičkog spajanja i kratkog uvoda u korištenje GPIO do uspostave komunikacije s AD pretvornikom. Za kraj navedeno je nekoliko primjera korištenja napisane programske podrške.