Decentralizirano raspoređivanje zadataka za više vozila : završni rad - Hrabar, Ivan (I. Hrabar, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Tijekom ovog završnog rada simulacijski je ispitano decentralizirano raspoređivanje zadataka za više vozila. Teoretski je proučeno određivanje cijene pojedine misije te je definiran izračun cijene. Određivanje cijene misije implementirano je u multi-AGV programski paket. Izvedeno je proširenje postojećeg multi-AGV programskog paketa omogućujući simuliranje rada decentraliziranog raspoređivanja zadataka za više vozila. Proučen je Munkresov algoritam te je implementiran za optimalno raspoređivanje misija po robotima. U simuliranom okruženju ispitana su tri karakteristična scenarija u decentraliziranom sustavu: scenarij neograničene komunikacije i vidljivosti misija, scenarij ograničene vidljivosti misija i neograničene komunikacije te scenarij s ograničenom komunikacijom i ograničenom vidljivosti misija. Detektirane su kritične okolnosti u kojima decentralizirano raspoređivanje pokazuje nedostatke.