Elektronički goniometar : završni rad - Bušić, Bernarda (B. Bušić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Elektronički goniometar je sustav za mjerenje kuta nagiba. Korišteni akcelerometar za realizaciju sustava je MEMS kapacitivni akcelerometar ADXL202/210. Signali se s akcelerometra šalju na PSoC mikrokontroler CY8C27643–24PVXI proizvođača Cypress. Mikrokontroler je smješten na razvojnom sustavu UNI-DS3, a programira se programskim alatom PSoC Designer. Razvojni sustav se napaja preko USB kabela, a podatke s računalom izmjenjuje preko serijske RS232 komunikacije. Podaci se na osobnom računalu obrađuju putem aplikacije u programskom paketu MATLAB. Rezultati mjerenja prikazani su u stvarnom vremenu, provedena je analiza pogreške mjerenja, kao i načini njenog smanjenja.