Predviđanje gubitka korisnika iz perspektive davatelja telekomunikacijskih usluga analizom implicitne društvene mreže definirane korisničkim aktivnostima : diplomski rad - Galić, Ana Marija (A. Galić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi uvodom u analizu društvenih mreža u svrhu predikcije churna (odlaska korisnika) u telekomunikacijskim mrežama. Dan je uvid u analizu društvenih mreža (SNA): što je to, kako se i zašto koristi, kako je nastala i koja je razlika između SNA i dubinske analize podataka. Napravljen je pregled najosnovnijih mjera korištenih u predikciji churna, objašnjeno je što su to CDR podaci e je dan primjer na pravom skupu podataka. Na temelju tog skupa promatra se optimalna mjera za predikciju churna s obzirom na utjecaj ostalih čvorova u mreži na promatrani čvor. Također, objašnjeno je što su čvorovi, gdje ima mjesta za napredak i razvoj te je dan primjer alata kojim se analiza može raditi.