Upravljanje sinkronim strojem s trajnim magnetima i inkrementalnim enkoderom upotrebom upravljačke jedinice CU310-2 PN : završni rad - Penava, Bruno (B. Penava, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu je realizirano upravljanje sinkronim strojem s trajnim magnetima i inkrementalnim enkoderom. Opisana je struktura i pojedine komponente elektromotornog pogona. Sustav je realiziran korištenjem upravljačke jedinice CU310-2 PN i programskog paketa Starter. Podešavanjem parametara frekvencijskog pretvarača motor je pušten u pogon i ekperimentalno je ispitan rad pogona. Također, u radu je korišten i PI regulator.