Sučelje za interakciju ronioca s autonomnom ronilicom : diplomski rad - Kanski, Boris (B. Kanski, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U sklopu diplomskog rada ostvarena je Android aplikacija koja pruža sučelje prema autonomnoj ronilici putem tableta koji se nalazi na ronilici. Aplikacija omogućuje slanje naredbi ronilici i ispisivanje vrijednosti statusnih varijabli ronilice na zaslonu uređaja. Pozicija ronilice prikazuje se na zemljopisnoj karti ostvarenoj pomoću GoogleMaps API-ja. Komunikacija sa ronilicom ostvaruje se putem Bluetooth veze. Također, pored ronilice moguće je i praćenje stanja više subjekata. Dodatno, aplikacija pruža i sučelje za chat sa vanjskim uređajima putem Bluetooth veze.