Analiza raspodijeljenog sustava za razmjenu događaja zasnovanog na web uslugama : diplomski rad - Jerčić, Domagoj (D. Jerčić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U današnjem svijetu vlada pull princip dohvaćanja informacija, no uvođenjem novih protokola u internet komunikaciju stvari se polako mijenjaju. Kako bi se odgovorilo zahtjevima modernog interneta, razvijena je web usluga koja ostalim internet uslugama i aplikacijama omogućava da na lak i jednostavan način pruži svojim korisnicima primanje obavijesti koje ih zanimaju. Posebni naglasak stavlja se na internet usluge koje se zasnivaju na REST principu. U implementaciji internet usluge koriste se nove tehnologije poput Redisa i RabbitMQ koji preuzimaju ulogu message brokera te se testira i analizira njihovo ponašanje i utjecaj na implementaciju usluge.