Sustav za mjerenje potrošnje električne energije na željezničkim vozilima : diplomski rad - Breški, Janko (J. Breški, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj diplomski rad sastoji se od općeg i glavnog dijela rada. U općem dijelu su objašnjene temeljne stvari, odnosno smjernice preuzete iz regulative o tome kako bi trebao izgledati sustav mjerenja energije na željezničkim vozilima. Tako se u općem dijelu prolazi kroz glavne značajke sustava mjerenja energije, zadaće koje sustav treba obavljati i na koji način. U nastavku se definiraju zahtjevi za komponente i njihov način ispitivanja referirajući se na druge norme. Nakon općeg dijela slijedi opis konkretnog sustava razvijenog i implementiranog u vlakove serije HŽ 6112 tvrtke Končar KEV kao glavni dio rada. U tom dijelu opisano je kako je izveden sustav, koje komponente su korištene te su opisane vrste komunikacije i ispitivanja komponenti. U okviru opisa vrsta ispitivanja detaljno je opisano funkcionalno ispitivanje sustava i ispitivanje sustava na probnoj vožnji.