Laboratorijski model pogona dizala : diplomski rad - Barbić, Dean (D. Barbić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje izradu modela pogona dizala. Pogon se sastoji od sinkronog motora s permanentnim magnetima serije 1FK7, pretvarača Sinamics S120 i PLC a S7 1200. Sva oprema proizvođača Siemens. Korišteno je i osobno računalo za simulaciju HMI uređaja koji služi za nadzor i testiranje modela pogona. Upravljačke komponente pogona međusobno su povezane PROFINET komunikacijskim protokolom. Detaljno je opisan postupak izrade projekta te konfiguriranje i parametriranje komponenti sustava pomoću programskih alata TIA Portal i Starter. Također je opisan algoritam upravljanja sustavom i puštanje u pogon.