Određivanje linijskih modela osoba u video zapisima : završni rad - Paun Jarallah, Josip Salaheddin (J. Paun Jarallah, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je određivanje linijskih modela osobe u videozapisima. Radi se o binarnoj skeletonizaciji osoba u videozapisima. U početku prolazimo kroz teorijski dio matematičke morfologije koji nam čini temelj algoritama koji se koriste u radu. Ovaj završni rad je prvi korak u skrivanju identiteta ljudi unutar videozapisa zbog toga što određuje pozu ljudi u videozapisu. Potom i prati pozu te osobe kroz video. Koristeći određene funkcije matematičke morfologije mi dobivamo binarni linijski model / skeleton osobe unutar videozapisa i zapravo postavljamo temelje za skrivanje identiteta ljudi, skrivanje biometrijskih identifikatora, prekrivanje ljudi virtualnim likovima koji će se ponašati poput njih. Detaljno su objašnjeni algoritmi korišteni za skeletonizaciju osobe. Isto tako su objašnjeni operatori matematičke morfologije koja je prisutna u području računalnog vida i čini temelj ovog rada uz OpenCV.