Detekcija lica u videu na temelju boje i informacije o dubini scene : završni rad - Samardžija, Marko (M. Samardžija, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Detekcija lica pomoću trodimenzionalne Kinect kamere uporabom Matlaba. U radu su opisani algoritmi pronalaska rubova, odvajanja prednjeg plana od pozadine i detekcije lica pomoću boje. Opis eksperimenta i prikaz rezultata pokazuju nam kako dodavanje informacije dubine utječe na poboljšanje postojećeg algoritma pronalaska pomoću boje. Teorija i način dolaska do rješenja opisani su također uz implementacijske detalje i objašnjenje dijelova koda. Programski kod proveden je na nizu videosekvenci iz vlastito oblikovane eksperimentalne baze. Program prikazuje lice pomoću žutih linija koje iscrtavaju piksele koji označavaju boju kože. Tablično je prikazana točnost i postotak detekcije programa te razlika između tih vrijednosti s programom bez dubine i sa dubinom.