Napredna rekonstrukcija slike u pozitronskoj emisijskoj tomografiji : diplomski rad - Gogić, Ankica (A. Gogić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu proučena je problematika analiziranja podataka u pozitronskoj emisijskoj tomografiji. Proučeni su načini tumačenja podataka, te izrađene skripte za dotično tumačenje. Rastumačene su forme ulaznih podataka dobivenih od stroja, te su one pretvorene u razumljiviji oblik. Podaci su pripremljeni za provedbu napredne metode rekonstrukcije slike. Razvijena je i primijenjena napredna metoda rekonstrukcije slike bazirana na compressive sensing metodi. Podaci su tijekom višestrukih provođenja metode pomno promatrani, te su sve nepravilnosti ispravljane pri radu. Na kraju, provedena je analiza dobivenih rezultata te izvedeni zaključci o trenutnom stanju i plan za daljnje razvijanje i poboljšanje metode.