Sustav za detekcija osoba u video sekvencama : završni rad - Granić, Mislav (M. Granić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Detekcija osoba zahtjevan je posao zbog raznolikosti pojavljivanja osoba na slikama i videima. U ovom radu se opisuje pristup detekciji osoba algoritmom Viole i Jonesa koji funkcionira kvalitetnim radom grupe slabih klasifikatora koristeći Haar značajke i AdaBoost. Opisuje se prikupljanje, obrada i korištenje slika za treniranje detektora, pokušaji treniranja i statistika uspješnosti. Prikazani su primjeri raznih detekcija u slikama i videima i opis načina postizanja dobivenih rezultata. Za izradu je korišten programski jezik Python i naredbe opencv_createsamples i opencv_traincascede iz OpenCV biblioteke za računalni vid kao i skripte za detekciju i pripremu treninga.