Model društvene mreže zasnovane na simbolima za potpomognutu komunikaciju : diplomski rad - Pudić, Danijela (D. Pudić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Popularne društvene mreže koriste standardne oblike pisane komunikacije i ne omogućuju primjenu simbola potpomognute komunikacije, koje koriste osobe sa složenim komunikacijskim potrebama. U ovom diplomskom radu predložen je model društvene mreže u kojoj korisnici mogu komunicirati koristeći simbole za potpomognutu komunikaciju razmjenom blog poruka. Blog poruke koriste editore bogatog teksta s dodatnom funkcionalnošću koja omogućuje umetanje simbola za potpomognutu komunikaciju. Temeljem modela implementiran je prototip društvene mreže pomoću programske platforme Elgg. Implementirani su programski dodaci koji omogućuju komunikaciju pomoću simbola iz galerija ARASAAC, Mulberry i Sclera te je implementiran programski dodatak koji prevodi društvenu mrežu na hrvatski jezik.