Primjer temeljne arhitekture za izgradnju sustava Internet stvari : diplomski rad - Sekulić, Nikola (N. Sekulić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje implementaciju jednostavne arhitekture sustava Interneta stvari. Najprije se opisuju komponente arhitekture. Komponente arhitekture su korisnička aplikacija, servisu u oblaku, pristupnik i naprave. Zatim se opisuje aplikacijski protokol koji naprave u sustavu koriste. Nakon toga opisuje se implementacija i komunikacija komponenti sustava.