Baza podataka i aplikacija za košarkaška natjecanja : završni rad - Zubčić, Roko (R. Zubčić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom prikazan je proces oblikovanja baze podataka i aplikacije za košarkaška natjecanja. Rad je koncipiran u nekoliko cjelina. U uvodu je iznesena motivacija za ovakvom aplikacijom. Zatim je opisan postupak modeliranja baze podataka. Prvo je ostvaren ER model, pa relacijski model baze podataka. Slijedi implementacija baze podataka pomoću MySQL tehnologije te izrada klijentske aplikacije korištenjem programskog jezika C#. Izgrađeni sustav pruža mogućnost unosa, izmjene i brisanja podataka o natjecanjima, klubovima i igračima, opisivanje utakmice nizom događaja te pregled napredne statistike igrača.