Raspoznavanje objekata konvolucijskim neuronskim mrežama : završni rad - Smolčić, Dario (D. Smolčić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je prikazan način rada dubokih neuronskih mreža sa naglaskom na konvolucijske mreže. Razvijena je implementacija konvolucijske neuronske mreže za računala opće namjene i opisan je postupak učenja mreže algoritmom backpropagation. Mreža je trenirana i vrednovana na skupu rukom pisanih znamenki MNIST. Na kraju su prikazani i opisani dobiveni rezultati te su analizirane karakteristike i učinak naučene mreže.