Mobilna aplikacija za nadzor atmosferskih podataka u serverskoj sobi : završni rad - Cvetković, Luka (L. Cvetković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada je izrada mobilne aplikacije za Windows Phone mobilne uređaje koja bi olakšala korisnicima praćenje atmosferskih podataka u serverskoj sobi kao što su temperatura, tlak zraka, temperatura procesora, ali i iskorištenost procesora i iskorištenost RAM memorije. Kao izvor podataka koristi udaljeni server, a dohvat podataka ostvaruje se preko REST servisa. Aplikacija je napisana u programskom jeziku C# pomoću Visual Studio 2013 razvojnog okruženja. Težnja je da aplikacija bude čim jednostavnija i intuitivnija za korištenje kako bi se olakšalo korisnicima snalaženje unutar iste.