Programska potpora za kontinuirano bilježenje signala s inercijskih senzora mobitela i senzorskog čvora : završni rad - Marinković, Tomislav (T. Marinković, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu rješava se problem dohvata i obrade podataka u realnom vremenu sa senzorskog čvora i mobilnog uređaja na Android platformi. Koristi se relativno nova Bluetooth Low Energy ( Bluetooth Smart ) tehnologija, koja efikasno odašilje manje količine podataka sa malom potrošnjom energije. Razvijena je Android aplikacija sa nekoliko segmenata, prikaz podataka u realnom vremenu dohvaćenih sa senzorskog čvora, te usporedni prikaz podataka sa senzora mobitela i čvora. Android nativno podržava Bluetooth Low Energy tehnologiju i ima cijeli niz funkcija za čitanje i pisanje prema čvoru. Dohvaćanje i obrada podataka u realnom vremenu zahtjeva poseban način rada. FlexyNet je ponudio rješenje sa svojim cikličnim „bufferom“. Ovakva implementacija se pokazala kao pouzdan i brz način dohvata i obrade, te prikaza podataka u realnom vremenu između senzorskog čvora i mobitela.