Uporabljivost interaktivnih web-aplikacija na pokretnim uređajima : završni rad - Novak, Dan (D. Novak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu cilj je bio istražiti utjecaj parametara uporabljivosti na uporabljivost web-aplikacija na pokretnim uređajima. Opisani su pojmovi uporabljivosti i korisničkog iskustva te su određeni parametri uporabljivosti. Napravljena je prototipna web-aplikacija iz koje smo korištenjem u radu opisanih tehnologija dobili četiri različite verzije, različitih razina uporabljivosti. Nad četiri različite verzije aplikacije provedeno je testiranje koristeći prilagođeni standardizirani PSSUQ upitnik te je provedena analiza rezultata. Rezultati istraživanja pokazuju kakav utjecaj su imali parametri uporabljivosti na opću uporabljivost aplikacije.