Instrumentacijsko EKG pojačalo s istosmjerno vezanim ulaznim stupnjem : završni rad - Barić, Maja (M. Barić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu rješavao se problem projektiranja jednokanalnog EKG pojačala. Projektirao se prema ulaznim zahtjevima prema kojima je predviđeno napajanje pojačala baterijom nominalnog napona 3,7 V, mora imati 2 načina rada: dijagnostički (0,05 – 120 Hz) i monitoriranje (1 – 45 Hz), a ulazni filtar mora biti niskopropusni. Kao ulazni filtar odabran je niskopropusni RC filtar. Nakon pojačanja u instrumentacijskom pojačalu, guše se niske frekvencije u Besselovom visokopropusnom filtru. Na kraju se signal dodatno pojačava u neinvertirajućem pojačalu. Dobiveno je pojačalo karakteristika bliskih zahtijevanim. Izmjeren je EKG na ispitaniku pri čemu je dobiven očekivani signal na izlazu.