Praćenje pogleda iz video snimaka lica : završni rad - Milošević, Denis (D. Milošević, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi analizom, implementacijom i optimizacijom procesa određivanja pogleda iz slika i video snimaka. Koristi se Viola-Jones detektor objekata za smanjivanje prostora pretraživanja, Houghova transformacija za pronalazak instanci nesavršenih oblika, te model izobličivih dijelova za određivanje karakterističnih točaka lica.