Analiza prometnih opterećenja komponente S-CSCF unutar sustava IMS : diplomski rad - Burić, Matija (M. Burić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisane su osnove sustava IMS s posebnim naglaskom na komponentu S-CSCF. Sadrži kratak uvod u LTE, s obzirom na to da je IMS samo dio sustava LTE. Zatim slijedi opis sustava IMS skupa s njegovim komponentama, referentnim točkama, IMS registracijom i identifikacijom. Pošto je cilj ovoga rada analiza prometnih opterećenja S-CSCF komponente, S-CSCF komponenta i njena komunikacija s ostalim komponentama opisana je u posebnom poglavlju. Prije rezultata testiranja, prikazanih u numeričkom i grafičkom obliku u zadnjem poglavlju, dan je kratak uvod u Poissonovu distribuciju.