Prijedlog strukture ispitne stanice za ispitivanje komponenti pogona električnog vozila nazivne snage do 20 kW : završni rad - Ivković, Vedran (V. Ivković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu predložena je struktura ispitne stanice za ispitivanje komponenti pogona električnog vozila nazivne snage do 20 kW. U uvodnom poglavlju nabrajaju se dijelovi električnog automobila i navodi problematika koja se obrađuje. U prvom poglavlju opisana je struktura ispitne stanice i detaljno su opisane njezine komponente uključujući diodni ispravljač, kočni otpornik, inverter te ispitni motor. U drugom poglavlju razrađen je upravljački dio ispitne stanice koji uključuje PLC, računalo i mjerni sustav za akviziciju. U trećem poglavlju opisana je momentna karakteristika ispitivanog stroja i kako izgleda na računalu. U zadnjem poglavlju dan je primjer asinkronog motora i frekvencijskog pretvarača te je prikazana sekvenca motora pri njegovom radu.