Programski sustav preporučivanja filmova : završni rad - Martinović, Martina (M. Martinović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu opisan je izgrađeni sustav preporučivanja filmova koji je koncipiran na osnovu sličnih postojećih sustava i na osnovu vlastitih ideja o poboljšanju istih. Sustav dohvaća podatke o filmova putem mrežne usluge. Korištena je mrežna usluga koju pruža TMDb.com. Omogućeno je pretraživanje po različitim kriterijima, pohranjivanje podataka u bazu podataka, evidencija korisnika, ocjenjivanje te pregled preporučenih filmova. Preporučivanje filmova obavlja se na osnovu podataka iz korisničkog profila te preporuka, odnosno ocjena ostalih korisnika.