Instrumentacijsko EKG pojačalo s RC filtrom u ulaznom stupnju : završni rad - Kastrapeli, Petra (P. Kastrapeli, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisan je način rada EKG uređaja te projektiranje i implementacija jednokanalnog EKG uređaja pomoću operacijskog pojačala. Sklop se napaja baterijom nominalnog napona 3.7 V i mjeri diferencijalni signal između elektroda spojenih na lijevu i desnu ruku. Također postoje u sklopu dva načina rada, monitoriranje i dijagnostički način rada. Monitoring se nalazi u frekvencijskom području između 1 Hz i 45 Hz, dok se dijagnostički način rada nalazi između 0.05 Hz i 120 Hz. Ulazni filtar koji propušta istosmjerni signala bez pojačanja i izmjenični uz pojačanje 5.2 ostvaren je serijom otpornika i kondenzatora na stezaljkama pojačanja instrumentacijskog pojačala. Na izlaz instrumentacijskog pojačala spojen je aktivni Besselov niskopropusni filtar koji, uz filtriranje signala, ostvaruje pojačanje 100. Mjerenjima je pokazano da sklop ne daje idealan signal na izlazu, već signal sa smetnjama.