Analiza faktora utjecaja iskustvene kvalitete strujećeg video sadržaja : završni rad - Acinger, Nika (N. Acinger, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Višemedijske usluge postale su sve popularnije i iz dana u dan razvijaju se nove tehnologije. Kako su ljudi krajnji korisnici tih usluga, uz testiranje kvalitete usluga, potrebno je provoditi i ispitivanja o iskustvenoj kvaliteti korisnika. U ovome radu provedeno je ispitivanje s jednom vrstom višemedijske usluge - strujećim videom. Mjerio se utjecaj rezolucije, brzine kodiranja, frekvencije osvježavanja okvira i mrežnog kašnjenja na iskustvenu kvalitetu. Prikupljanje podataka provedeno je aplikacijom QoEP razvijenom kao rezultat projektnog zadatka ak.godine 2013./2014.