Analiza korištenja pametnih kuća : završni rad - Bošnjak, Ivan (I. Bošnjak, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je izgradnja baze podataka u koju se pohranjuju podaci o korištenju pametne kuće i web-aplikacije pomoću koje se ti podaci pregledavaju i analiziraju. Prvi korak je bio napraviti ER model i relacijski model baze podataka, a potom ju implementirati i napuniti podacima. To je učinjeno pomoću WampServera koji se sastoji od Apache web servera, MySQL baze podataka i PHP programskog jezika. Potom je korištenjem programskih jezika Java, PHP i HTML kreirana web-aplikacija sa funkcionalnošću pretraživanja podataka iz baze SQL upitima i računanja vremena i trajanja korisnikovih kretnji u pametnoj kući. Rezultat završnog rada omogućuje jednostavno upravljanje pametnom kućom i otvoren je za poboljšanja i nadogradnje koja bi dodatno unaprijedila kvalitetu usluga pametne kuće.