Web-aplikacija za upravljanje rezervacijama manjeg hotela : završni rad - Rumin, Goran (G. Rumin, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U radu je najprije sagledano stanje u domeni turizma i informatizacije turizma te su proučene potrebe i zahtjevi korisnika koji bi koristili sustav za upravljanje rezervacijama. Korisnici su podijeljeni na dvije skupine – goste i vlasnike, te je zaključeno da sustav za vlasnika treba omogućavati kreiranje i uređivanje objekata, smještaja i rezervacija te pregled izvještaja, a za gosta mogućnost rezerviranja željenog smještaja te pregled rezervacija. Na temelju zahtjeva je izgrađen konceptualni model sustava i podatkovni model baze podataka, te je izabrana odgovarajuća arhitektura aplikacije. Nakon toga, detaljno je opisana izgradnja aplikacije koristeći odabranu arhitekturu te se izgrađeni dijelovi povezuju sa zahtjevima.