Aplikacija za evidenciju aktivnosti uređajem s operacijskim sustavom Android : završni rad - Slekovac, Rafael (R. Slekovac, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Kao rezultat ovog rada napravljena je aplikacija za uređaje s operacijskim sustavom Android. Aplikacija omogućuje korisnicima brz i jednostavan zapis aktivnosti te prijenos podataka o tim aktivnostima na poslužitelj. Očitavanje podataka o pojedinim aktivnostima je riješeno korištenjem tehnologije NFC (engl. Near Field Communication). NFC je skupina kratko dometnih bežičnih tehnologija, koje tipično rade na udaljenosti do 4cm. Važan dio sustava su i NFC oznake koje služe za pohranu male količine podataka, na temelju kojih aplikacija razlikuje pojedine događaje. Aplikacija korisniku omogućuje pregled očitanja, stvaranje novog očitanja, unos podataka o osobi i URL-u za prijenos podataka na poslužitelj te omogućuje jednostavno prenošenje podataka na već spomenuti poslužitelj. Prilikom stvaranja novog očitanja, korisnik ima mogućnost odabira između početka i kraja aktivnosti. Ako odabere početak aktivnosti, nakon što završi s očitanjem, svi podaci o tom očitanju bit će spremljeni u lokalnu bazu podataka. Ukoliko odabere kraj aktivnosti, nakon što završi s očitanjem, pokreće se kamera te mu se omogućuje fotografiranje prostorije. Nakon fotografiranja, svi podaci o tom očitanju bit će spremljeni u lokalnu bazu podataka. Prijenos podataka na poslužitelj se ne odvija automatski, već ga pokreće korisnik pritiskom na odgovarajući gumb u početnoj aktivnosti.