Model poziva u pokretnoj mreži zasnovan na automatu stanja : završni rad - Salem, Amir (A. Salem, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je Model poziva u pokretnoj mreži zasnovan na automatu stanja.Izrađena je aplikacija u Java programskom jeziku koja će prikazivati emulaciju poziva. Aplikacija osim usluga osnovne pokretne mreže podržava i neke usluge inteligentne mreže, na primjer, preusmjeravanje poziva na govornu poštu, preusmjeravanje poziva na drugi broj i dr. Također izgrađeno je grafičko sučelje koje omogućuje vizualno praćenje automata stanja, kao i lakše unošenje naredbi. Osim same aplikacije rad se bavi i GSM mrežom, inteligentnom mrežom, te porukama koje se razmjenjuju prilikom različitih proces u pozivu.