Sustav za preporučivanje video sadržaja na mobilnim uređajima : završni rad - Šerbec, Matej (M. Šerbec, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U današnje vrijeme sustavi za upravljanje video sadržajem prisutni su u različitim domenama primjene. Upravo zbog povećanja korištenja takvih sustava i sveopćom idejom da se poboljša iskustvo krajnjeg korisnika i zadrži njegova zainteresiranost uz efikasnije konzumiranje video sadržaja, javlja se potreba za uvođenjem sustava za preporučivanje. U ovom radu dan je osvrt na različite tehnike preporučivanja uz praktičan primjer sustava za preporučivanje video sadržaja koji koristi hibridno težinsko preporučivanje kombiniranjem preporučivanja na temelju sadržaja i korisnika uz potporu NoSQL baze podataka MongoDB.