Izgradnja ugradbenih sustava korištenjem Yocto Projecta : završni rad - Kuštro, Petar (P. Kuštro, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje alate i predloške za izgradnju prilagođenog Linux operacijskog sustava, za ugradbena računala, uz pomoć Yocto Project-a. Ujedno je na jednom primjeru prikazan način izgradnje aplikacije za izgrađeni prilagođeni operacijski sustav. Izradi rada pristupilo se prateći službenu dokumentaciju i testiranjem navedenih postupaka u stvarnom okruženju. Kao rezultat je dobiveno potpuno pokretljiv operacijski sustav na ugradbenom računalu.