Prikaz senzorskih podataka na pokretnim uređajima : završni rad - Buničić, Antonio (A. Buničić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad prikazuje način izrade Android aplikacije za prikaz senzorskih podataka. Rad je podijeljen u nekoliko dijelova koji sadrže opis korištenih tehnologija, model i opis sustava, te način izvedbe njegovih dijelova. Aplikacija je napisana u programskom jeziku Java, u kombinaciji s jezikom za označavanje XML. U njenom razvoju korišten je Android Studio, a za razvoj poslužitelja korišten je Eclipse. Rezultat rada sastoji se od Android aplikacije za pokretne uređaje i poslužitelja koji omogućuje dohvaćanje podataka iz baze. Aplikacija se sastoji od početne aktivnosti i pet aktivnosti za prikaz senzorskih podataka pojedinačnih mjerenih veličina. Aktivnosti koriste tekstualni i grafički prikaz podataka u obliku nekoliko različitih dijagrama, od kojih su neki kreirani korištenjem knjižnice GraphView.