Baza podataka i web-aplikacija za knjižnicu : završni rad - Polić, Josip (J. Polić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog završnog rada prikazan je proces izgradnje web-aplikacije za knjižnicu. Prvo je izrađen relacijski model baze podataka za knjižnicu te je po tom modelu implementirana baza podataka na lokalnom poslužitelju pomoću alata phpMyAdmin. Nakon što je stvorena baza podataka pomoću tehnologija: PHP, HTML, Bootstrap, CSS izgrađena je web-aplikacija koja koristi tu bazu. Aplikacija omogućuje korisnicima pretragu kataloga. Knjižničar još može dodavati knjige, mijenjati ili brisati članove, dodavati nove članove, pregledavati statističke podatke te vršiti posudbu i razduživanje knjiga. U radu je opisano modeliranje i implementacija baze podataka te funkcionalnosti web-aplikacije kao i njeno korištenje.